Info till dig som vill beställa

Då de flesta varor i denna butik är beställningsvaror, dvs varor som tillverkas på beställning, så är upplägget lite annorlunda från en vanlig butik. Läs därför den information som finns på denna sida då den förklarar hur det går till från det att du beställer ett hantverk till det att du har det i handen.
Den viktigaste infon från denna sida finns i köpvillkoren, som du måste acceptera när du lägger din beställning. 
 
Har du funderingar eller frågor så är det bara att höra av dig till mig. 

MENY

Tropical Leaves

Från beställning till mottagen vara

EN ÖVERBLICK

STEG 1

Du lägger in en beställning och får en orderbekräftelse via mejl.

STEG 2

Jag (Aggi) mejlar dig och vi stämmer av kring din beställning. 
 
Du får en beräknad leveranstid och annan viktig info.
När vi stämt av, och du sagt "Kör på!", påbörjar jag nästa steg.
 
*Vissa hantverk kräver en handpenning på 20 %, läs mer om det här.  

STEG 3

 Jag påbörjar arbetet med din beställning!
 
Jag kommer att hålla dig uppdaterad under arbetets gång så att du får följa tillverkningen av dina hantverk!

STEG 4

När din beställning är klar för leverans informerar jag dig om detta via mejl och skickar samtidigt din faktura. 
När fakturan är betald skickar jag din order.
Du får en leveransbekräftelse via mejl från både mig och PostNord.

STEG 5

När du har fått din order har du 14 dagars ångerrätt (gäller ej specialbeställningar med en tydlig personlig prägel). 
Läs mer om ångerrätten.

STEG 6

Förhoppningsvis är du nöjd med din beställning och då återstår bara för mig att tacka för att du gett mig äran och förtroendet att tillverka ett eller flera hantverk till just dig.
TACK!
 

När du har gjort din beställning

 
När du har gjort en beställning får du en automatisk orderbekräftelse till din mejladress.
 
När jag (Aggi) mottagit din beställning hör jag av mig till dig via mejl. Vid denna första kontakt kommer jag att stämma av med dig kring din beställning. Vi kan då tillsammans göra ändringar om det behövs. Jag kommer också informera dig om det är något hantverk som inte innefattas av ångerrätt
 
Det är också nu du får en mer exakt beräknad leveranstid. Leveranstiden är beroende av hur många pågående beställningar jag har och hur tidskrävande din beställning är.
Räkna generellt med 2 till 8 veckor. Men som sagt, när vi hörs efter din beställning kommer jag att kunna ge din en uppskattad leveranstid.
Jag tar beställningar i tur och ordning men jag jobbar gärna med flera olika hantverk samtidigt. Dels av ergonomiska skäl men också för att jag tycker att det är lustfyllt att växla mellan olika hantverk. Det förbättrar koncentrationsförmågan och slutresultatet blir bättre. Detta gör att en liten beställning kan bli klar snabbare än en större beställning som lagts tidigare än den lilla.

Består din beställning av enbart färdiga varor kommer jag att skicka dessa så fort du betalat den faktura som jag mejlar till dig, förutsatt att varorna finns på lager. 

ÅNGERFRIST
När vi har gått igenom din beställning och du har fått din beräknade leveranstid har du möjlighet att ångra hela eller delar av din beställning. Men förhoppningsvis känner du dig nöjd med beställningen och vill slutföra den. Då säger du "Kör på!" och jag sätter igång med din beställning! 
Handpenning på vissa hantverk
Med de hantverk som skapas på beställning, och som kostar 1000 kr eller mer, medföljer ett krav på handpenning. Handpenningen blir 20 % av hantverkets pris. Handpenningens summa dras sedan av från din slutfaktura. Den är inte återbetalningsbar om du senare skulle ångra ditt köp.
Kunder från Danmark, Norge och Finland
Nu kan även du, som bor i Danmark, Norge eller Finland, att beställa från min webbutik. I skrivande stund går det inte att visa priserna i någon annan valuta än SEK, så tillsvidare (tills Wix infört möjligheten till att visa flera olika valutor) sker er betalning i SEK.
 
Priserna i webbutiken är inklusive moms, vilket du som bor i Norge inte behöver betala. Momsen på 25 % (böcker 6 %) kommer att dras av på er faktura. Observera att du som bor i Norge kommer att behöva betala tullavgifter och moms i Norge.

Tillverkningen av ditt hantverk

När jag har fått klartecken från dig att köra på med din beställning kommer jag att sätta igång. Även om jag har andra beställningar före din kommer jag ändå se till att planera och köpa in material till dina hantverk. Om du beställt något som inkluderar naturlig färgning så kommer jag att dra igång med färgningsprocessen ganska omgående då den tar tid. 

Under hela tillverkningsprocessen, men även under planerings- och förberedelsefasen, kommer jag att hålla dig uppdaterad om vad som händer. Det är viktigt för mig att du känner dig delaktig i skapandet av ditt hantverk och att du får se det växa fram. Det är ett mervärde som vi måste ta tillvara. Hur du får mina små uppdateringar kommer vi överens om. Du kan välja mellan mejl, sms, messenger eller personligt meddelande på Instagram. 

Jag vill poängtera att hantverken är handgjorda. Varje verk görs för hand och därför kommer det att finnas små skillnader mellan ditt verk och originalverket. Jag lägger ner mycket tid på montering och slutfinish men det är omöjligt att få det perfekt. Jag vill att du är medveten om detta. Det är skillnad på hantverk och maskintillverkade produkter, men det är också det som ger hantverken ett mervärde och gör den unika! 

Det är viktigt att du finns tillgänglig för eventuella frågor och funderingar som kan dyka upp under arbetets gång. Dessa kommer jag att i så fall mejla till dig, så kolla din mejl lite nu och då.

Beställningen är klar!

 

När din beställning är klar, och redo att skickas till dig, meddelar jag dig detta via mejl och du får bilder på det färdiga resultatet.

 

Det är också nu du får din faktura från mig. Fakturan ska betalas inom 14 dagar. Vid utebliven betalning skickas inte din order och så länge en fullständig betalning inte gjorts har jag äganderätten på samtliga varor. 

LEVERANS

 

Jag sänder din beställningen en till tre dagar efter att jag mottagit din betalning. Du kommer att få en leveransbekräftelse från mig när jag postat ditt paket. Varorna levereras direkt till din brevlåda eller till ditt närmaste postombud. PostNord kommer att mejla dig information om försändelseid och hur du spårar ditt paket.

Av miljömässiga skäl levererar jag helst beställningsvaror tillsammans med eventuella produkter som går att köpa direkt i webbutiken.

Jag ansvarar för paketet tills det att det har kommit fram till ditt postombud. Läs mer om leveransvillkoren här.

Ångerrätt

När du har mottagit du order (det datum du hämtar ut ditt paket) har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Du ska då skicka tillbaka varan/varorna till "Aggis hantverk" och varan ska vara i samma skick som när du fick den. Du står själv för returfrakten. När jag har mottagit och godkänt din retur får du pengarna tillbaka för returvarorna inom max 30 dagar. Om någon av hantverken haft ett krav på handpenning så får du tillbaka 80% av dens pris. 

Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

Ångerrätten gäller inte vid "varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål eller som har en tydlig personlig prägel". Så vill du exempelvis har ett personligt namn broderat på hantverket så kommer ångerrätten inte gälla detta hantverk. Har du önskemål som innebär stor avvikelse från originalhantverket (produktbilderna) så gäller inte ångerrätten. Gör du en specialbeställning på något jag inte har i mitt ordinarie utbud så gäller inte ångerrätten. När vi hörs efter att du gjort din beställning så kommer jag att informera dig om ångerrätten inte gäller på något av det du beställt. Du har då en möjlighet att stryka det hantverket från din beställning.

Läs mer om ångerrätt och reklamation här.