0

Info till dig som vill beställa

Då de flesta varor i denna butik är beställningsvaror, dvs varor som tillverkas på beställning, så är det viktigt att du är införstådd med upplägget. Läs därför den information som finns på denna sida då den förklarar hur det går till från det att du beställer ett hantverk till det att du har det i handen.
Den viktigaste infon från denna sida finns i köpvillkoren, som du måste acceptera när du lägger din beställning. 
 
Har du funderingar eller frågor så är det bara att höra av dig till mig. 

MENY

Tropical Leaves

Från beställning till mottagen vara

EN ÖVERBLICK

STEG 1

Du lägger in en beställning och får en orderbekräftelse via mejl.

STEG 2

Jag (Aggi) mejlar dig och vi stämmer av kring din beställning. 
 
Du får en beräknad leveranstid och info om ångerrätten.
Vill du fortsätta med beställningen mejlar jag den första fakturan till dig.

STEG 3

Fakturan avser 20% av beställningsvarornas pris och går till inköp av material till ditt hantverk. 
Du har då 2 veckor på dig att betala fakturan eller säga att du ångrar din beställning. Läs mer om ångerfristen.
Detta gäller inte de varor som går att köpa direkt (t.ex. diskborstar, färdiga vykort m.m.). De betalar du strax innan leverans.

STEG 4

När du har betalat fakturan påbörjar jag arbetet med din beställning.
 
Jag kommer att hålla dig uppdaterad under arbetets gång så att du får följa tillverkningen av dina hantverk!

STEG 5

När din beställning är klar för leverans skickar jag den slutliga fakturan med den resterande kostnaden för din beställning.
Läs mer om det här.

STEG 6

När fakturan är betald skickar jag din order.
Du får en leveransbekräftelse via mejl från både mig och PostNord.

STEG 7

När du har fått din order har du 14 dagars ångerrätt (gäller ej specialbeställningar med en tydlig personlig prägel). 
Läs mer om ångerrätten.

STEG 8

Förhoppningsvis är du nöjd med din beställning och då återstår bara för mig att tacka för att du gett mig äran och förtroendet att tillverka ett eller flera hantverk till just dig.
TACK!
 
 

När du har gjort din beställning

 
När du har gjort en beställning får du en automatisk orderbekräftelse till din mejladress.
 
När jag (Aggi) mottagit din beställning hör jag av mig till dig via mejl. Anledningen till att det är bra om vi kommunicerar via mejl är att våra överenskommelser blir sparade skriftligt. 
 
Vid denna första kontakt kommer jag att stämma av med dig kring din beställning. Vi kan då tillsammans göra ändringar om det behövs. Jag kommer också informera dig om det är något hantverk som inte innefattas av ångerrätt
 
Det är också nu du får en mer exakt beräknad leveranstid. Leveranstiden är beroende av hur många pågående beställningar jag har och hur tidskrävande din beställning är.
Räkna generellt med 2 till 8 veckor, men förhoppningsvis går det snabbare. Men som sagt, när vi hörs efter din beställning kommer jag kunna ge din en uppskattad leveranstid.
Jag tar beställningar i tur och ordning men jag jobbar gärna med flera olika hantverk samtidigt. Dels av ergonomiska skäl men också för att jag tycker att det är lustfyllt att växla mellan olika hantverk. Det förbättrar koncentrationsförmågan och slutresultatet blir bättre. Detta gör att en liten beställning kan bli klar snabbare än en större beställning som lagts tidigare än den lilla.

Består din beställning av enbart färdiga varor kommer jag att skicka en enda faktura till dig och när den är betald skickar jag din order.

Om du har beställt en beställningsvara tillhörande någon i Hantverksteamet kommer jag att förmedla dina kontaktuppgifter till den aktuella hantverkaren/konstnären. Denna person kommer sedan att ta kontakt med dig via e-post för att stämma av, informera om ångerrätten och leverans.

ÅNGERFRIST
När vi har gått igenom din beställning och du har fått din beräknade leveranstid förväntas du säga "ja" eller "nej" till om du vill fortsätta med din beställning. Om du säger ja kommer jag att skicka en första faktura till din mejladress. Du har då 2 veckor på dig att ångra din beställning (eller kanske någon del av din beställning) och det gör du genom att meddela mig att du ångrat dig och då tar vi bort, eller ändrar, fakturan.
Om du ångrar en beställning från någon i Hantverksteamet meddelar du mig så jag kan korrigera din faktura.
Förhoppningsvis känner du dig nöjd med beställningen och vill slutföra den. Då betalar du fakturan som jag har skickat och detta blir startskottet för mig och/eller för någon i Hantverksteamet. Nu kommer jag/vi att sätta igång med din beställning! 
Första fakturan
Den första fakturan är på 20% av beställningsvarornas (hantverken som tillverkas av mig på beställning) pris. Om du t.ex. beställer handledsvärmare för 350 kr kommer den första fakturan att ligga på 70 kr. Denna summa täcker en del att materialkostnaden till ditt hantverk och är inte återbetalningsbar, även om du ångrar ditt köp senare.
 
Undantagen är de provlappar som du kan beställa. Även om jag måste tillverka dem till dig behöver du inte betala för dem förrän på den slutgiltiga fakturan, som skickas strax innan leverans. 
Om du inte har beställt några hantverk som ska tillverkas, utan enbart sådant som redan är klart för leverans, så kommer du att få en enda faktura med det totala priset + ev fraktkostnad. Detta gäller även dig som utnyttjar ett presentkort.

Tillverkningen av ditt hantverk

När den första fakturan är betald sätter jag i gång med ditt hantverk. Även om jag har andra beställningar före din kommer jag ändå se till att planera och köpa in material till dina hantverk. Om du beställt något som inkluderar naturlig färgning så kommer jag att dra igång med färgningsprocessen ganska omgående då den tar tid. 

Under hela tillverkningsprocessen, men även under planerings- och förberedelsefasen, kommer jag att hålla dig uppdaterad om vad som händer. Det är viktigt för mig att du känner dig delaktig i skapandet av ditt hantverk och att du får se det växa fram. Det är ett mervärde som vi måste ta tillvara. Hur du får mina små uppdateringar kommer vi överens om. Du kan välja mellan mejl, sms, messenger eller personligt meddelande på Instagram. 

Jag vill poängtera att hantverken är handgjorda. Varje verk görs för hand och därför kommer det att finnas små skillnader mellan ditt verk och originalverket. Jag lägger ner mycket tid på montering och slutfinish men det är omöjligt att få det perfekt. Jag vill att du är medveten om detta. Det är skillnad på hantverk och maskintillverkade produkter, men det är också det som ger hantverken ett mervärde och gör den unika! 

 

Det är viktigt att du finns tillgänglig för eventuella frågor och funderingar som kan dyka upp under arbetets gång. Dessa kommer jag att i så fall mejla till dig, så kolla din mejl lite nu och då.

 

Beställningen är klar, dags för slutfakturan!

 

När din beställning är klar, och redo att skickas till dig, meddelar jag dig detta via mejl och du får bilder på det färdiga resultatet.

 

Därefter skickar jag slutfakturan som innehåller:

  • De resterande 80 % av beställningsvarornas pris

  • Priset för de övriga varor som går att köpa direkt (t.ex. årstidsfröknar, böcker, affischer etc) eller som har tillverkas av någon i Hantverksteamet 

  • Fraktkostnad på 79 kr. Fri frakt på order över 1000 kr.

Har du använt ett presentkort i samband med din beställning (när du kommer till kassan) kommer det att synas på denna faktura, så även eventuella rabatter.

Fakturan ska betalas inom 14 dagar. Vid utebliven betalning skickas inte din order och så länge en fullständig betalning inte gjorts har jag äganderätten på samtliga varor. 

LEVERANS

 

Jag sänder din beställningen en till tre dagar efter att jag mottagit din betalning. Du kommer att få en leveransbekräftelse från mig när jag postat ditt paket. Varorna levereras med PostNord till ditt närmaste postombud. PostNord kommer att mejla dig information om försändelseid och hur du spårar ditt paket.

Av miljömässiga skäl levererar jag helst beställningsvaror tillsammans med eventuella produkter som går att köpa direkt i webbutiken.

Jag (och/eller personen från Hantverksteamet) ansvarar för paketet tills det att det har kommit fram till ditt postombud. Läs mer om leveransvillkoren här.

Leverans innan jul och pausade produkter

Jag blir jätteglad om du vill beställa julfina hantverk till ditt hem eller julklappar till nära och kära! Jag vill bara reservera mig för att vissa tidskrävande hantverk kan bli svåra att få klara innan jul om de beställs med liten tidsmarginal. I så fall berättar jag det när jag mejlar dig efter din beställning och då kan du naturligtvis ångra din beställning eller del av beställning. 

Ett annat beslut som jag har fattat är att pausa de allra tidskrävande hantverken. Dessa hantverk går inte att beställa innan jul utan kommer att öppnas upp för beställning efter årsskiftet. 

Ångerrätt

När du har mottagit du order (det datum du hämtar ut ditt paket) har du 14 dagar på dig att ångra ditt köp. Du ska då skicka tillbaka varan/varorna till "Aggis hantverk" och varan ska vara i samma skick som när du fick den. Du står själv för returfrakten. När jag har mottagit och godkänt din retur får du pengarna tillbaka för returvarorna inom max 30 dagar. Om någon av varorna är en beställningsvara så får du tillbaka det du betalade för varan på din slutfakturan (80% av priset). 

Du och transportföretaget står för risken vid eventuell retur till oss.

Ångerrätten gäller inte vid "varor som är specialtillverkade efter konsumentens önskemål eller som har en tydlig personlig prägel". Så vill du exempelvis har ett personligt namn broderat på hantverket så kommer ångerrätten inte gälla detta hantverk. Har du önskemål som innebär stor avvikelse från originalhantverket (produktbilderna) så gäller inte ångerrätten. Gör du en specialbeställning på något jag inte har i mitt ordinarie utbud så gäller inte ångerrätten. När vi hörs efter att du gjort din beställning så kommer jag att informera dig om ångerrätten inte gäller på något av det du beställt. Du har då en möjlighet att stryka det hantverket från din beställning.

Läs mer om ångerrätt och reklamation här.

 
 
 
 
 
 
 
  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon

© 2020 Aggis hantverk - All Rights Reserved